Григор падна и се скара

Битката с Буста продължи повече от 90 минути – 6:3, 7:6

Тинейджър повали миналогодишния финалист

Испанецът Пабло Кареньо Буста се оказа препъни камък за Григор Димитров към връщане в топ 4 на света. Ибериецът срази първата ни ракета с 6:3, 7:6 на четвъртфиналите от турнира в Барселона, а битката продължи 1:40 часа. За българина това бе трета поредна загуба на клей от същия съперник. Въпреки поражението асът ни води с 4:3 победи срещу Буста.

Григор демонстрира колебания в играта си и бе доста изнервен. А в тайбрека дори се заяде със съперника и съдията на стола, като оспори една от точките. Реферът обаче не преразгледа решението. Испанецът пък не си призна за излязла топка в аут. “Ще запомня това”, изрече ядосано Димитров на мрежата.

За място на финала Буста среща сензацията на турнира 19-годишния Стефанос Циципас, който надигра финалиста от миналата година Доминик Тийм (Австрия) - 6:3, 6:2. Победата е най-голяма в кариерата на тинейджъра, който за втори път стигна до тази фаза на турнир от АТП. При успех Циципас има шанс да стане първият грък в топ 50 на световния тенис.

Същевременно Тони Надал обяви, че би се радвал да работи с Новак Джокович, ако сърбинът му предложи. “Едва ли това ще стане – заяви чичото на Рафа Надал. - Но бих бил щастлив да бъда с него на някой турнир. Но едва ли бих постигнал успехите си, както с племенника ми Рафа.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт