Григор подари мач на Нишикори

Григор Димитров напусна втори пореден турнир още след първия мач. След скоропостижното си отпадане на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид миналата седмица, сега родният тенис ас си тръгна и от надпреварата от същата категория в Рим. Причината бе драматична загуба със 7:6 (4), 5:7, 4:6 от японеца Кей Нишикори във втория кръг.

Навръх 27-ия си рожден ден Григор бе настроен прекалено благосклонно към съперника и му даде куп подаръци. Димитров взе психологическо предимство като взе първия сет след тежка битка и тайбрек, а във втория дръпна с пробив. Но лесно изпусна аванса, а историята се повтори и в третата част.

Решаващ се оказа 9-ият гейм на третия сет. Григор на два пъти стигна до „скрит мачбол“, но се подхлъзна точно когато се готвеше за неотразима атака. Той продължи разиграването, но направи непредизвикана грешка, която му подейства на психиката. Българинът се сдържа и не стовари ракетата си на корта, но малко по-късно ръката му трепна и опитният Нишикори не пропусна да се възползва и да затвори мача след 2:56 часа на корта.

Поражението няма да се отрази на мястото на Григор в ранглистата, но тенисистът пропусна шанса да натрупа повече игрова практика на клей преди втория турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт