Григор поиска нова титла в Стокхолм

Григор Димитров поиска титлата от турнира в Стокхолм, където за пръв път вдигна трофей от професионална надпревара. През 2013 г. българинът стана шампион в шведската столица и сложи началото на похода си към първите 8 в световния тенис. Днес Димитров излиза в третия си финал в турнира, след като вчера надигра с 6:3, 7:6 (2) Фабио Фонини (Италия) в полуфинала. Ден преди това българинът си осигури място на финалния турнир на АТП в Лондон, което ще е дебют за него в състезанието.

Късно снощи завърши вторият полуфинал в Стокхолм между Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и Фернандо Вердаско (Испания).

„Чувствам се добре, всяка победа е хубав знак – заяви Григор. - Фонини игра страхотно в някои моменти от втория сет, но най-важното е, че аз съм на финала. Надявам се на титла, но играя мач за мач. Утре ще играя финал, а после заминавам за следващия турнир. Нямам време за нищо друго.“

Вчера Димитров научи жребия си и за турнира във Виена следващата седмица. Надпреварата е от категорията „АТП 500“, а българинът бе поканен на мястото на Анди Мъри. Григор е №3 в схемата и започва направо от втория кръг, където ще срещне Давид Ферер (Испания) или Кайл Едмънд (Великобритания).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт