Григор пречупи гигант и е на полуфинал (обзор)

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров повтори класирането си от 2014-а, като стигна полуфиналите на турнира в Стокхолм. Макар и трудно българинът пречупи 203-сантиметровия гигант Кевин Андерсън (ЮАР) - 7:6, 5:7, 6:2. Това бе седми сблъсък помежду им, а хасковлията вече води убедително с 6:1 победи. Още преди срещата първата ни ракета призна, че го чака тежък двубой. Във втория сет той си позволи отпускане, от което съперникът му се възползва. Но в решителния трети сет не остави съмнения кой заслужава да продължи.

Шведската столица носи късмет на Григор. Именно там той спечели първата си титла от Асоциацията на тенисистите професионалисти през 2013-а. Сега пътят му към втори трофей се разчисти, след като от надпреварата отпадна №1 в схемата Гаел Монфес (Франция). За място на финала днес Димитров ще спори с победителя от двубоя между Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и Иво Карлович (Хърватия).

Същевременно Рафаел Надал обяви чрез социалната мрежа, че приключва сезона.

„Не е тайна, че пристигнах на олимпийските игри след кратка подготовка без да съм достатъчно възстановен – написа Надал. - Но целта бе да се състезавам и да донеса медал на Испания. Това форсирано завръщане ми костваше болка, заради която сега трябва да спра и да се подготвя за 2017-а.“

Именно срещу Григор бе последния мач за сезона на левичаря от Майорка. Двамата се срещнаха в полуфиналите на турнира в Пекин, а българинът записа първи успех над бившия№1 в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт