Григор разби американец, стигна полуфинал в Синсинати

Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Синсинати, след като победи в двубоя срещу Стив Джонсън и спечели мача с 2:0 сета.

Той започна отлично, като даде само точка на съперника в първия гейм. Във втория обаче бързо отстъпи на Джонсън, като единствено един впечатляващ бекхенд му донесе точка.

Джонсън поведе с 40:30 в третия гейм, при сервис на Гришо, но след страхотно разиграване с 30 удара, прати топката в аут. Той отново не нацели линиите и при следващото разиграване, но Димитров не успя да затвори гейма. При втория опит, Гришо спря разиграване, за да поиска ястребово око, но топката бе на линията. Така се стигна до трети шанс за него, с предимство, и там вече Джонсън би в аут, за да поведе Димитров с 2-1 след много продължителен гейм.

Американецът отново изравни до 2-2. Гришо най-после взе гейм на нула - петия, след като разигра добре топката и излезе на мрежата. Последва ново равенство при 3-3, 22 минути след началото на двубоя.

Всеки продължи да си взема своя сервис гейм, без да има шансове за пробив. Димитров взе още един гейм на нула - деветия.

Въпреки това се стигна до тайбрек, който той спечели със 7:6.

Във втория сет направи пробив още в първи гейм и не даде никакъв шанс на своя съперник. И така достигна за трети път в кариерата си до 1/2-финал на турнир от серията "Мастърс 1000", побеждавайки с 2:0 сета.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт