Григор сам измислил шарения екип

Григор Димитров е взел лично участие в разработването на екипа си за Аустрелиън оупън. Шарената фланелка, в която преобладава розовото, бе основен обект на коментари след мача на българския тенисист от първия кръг с аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро, спечелен с 4:6, 6:2, 6:0, 6:4. Феновете веднага се сетиха за „супертреньора“ му Андре Агаси, който беше известен със странните си екипи.

„Мисля, че екипът ми е много як, цветовете са страхотни – заяви Григор. - Нямам проблем да нося каквото и да е. Обичам да експериментирам и имах късмет, че „Найк“ приеха някои от моите идеи. Андре също бе впечатлен като го видя. Каза: „Знам откъде си взел идеята“. Обичам да съм различен, не искам да съм скучен. С „Найк“ имаме още много идеи за предстоящите турнири.“

Иначе мачът се оказа неочаквано труден като за първи кръг. Добрата новина от лагера на Димитров е, че възпалението на ръката, което го тормозеше преди турнира, не му създава проблеми на корта. Загубеният първи сет не се оказа ключов момент в мача, а след това българинът не даде шансове на съперника.

„Опитвах се да подредя играта си и да вляза в ритъм, в първия сет направих много грешки“, заяви Григор.

Утре поставеният под №31 Хуберт Хуркач (Полша) и Денис Новак (Австрия) ще определят противника му във втория кръг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт