Григор: Сега уважавам повече съперниците си

„Преди бях много нетърпелив и дори не разбирах защо губя от играч, който никога не ме е побеждавал - призна Григор Димитров пред авторитетното френско издание „Екип”. - Сега уважавам повече играта и съперниците си. Трябваше ми време да разбера всичко. По-важният въпрос е как да се справяш с психологическите предизвикателства, с физическата издръжливост…”

Българинът разкрива, че някои събития може би са се случили по-рано в кариерата му, заради които впоследствие е изпаднал в криза. „Но не искам да ме възприемат за жертва!”, категоричен е хасковлията.

Димитров доверява, че е бил изключително щастлив да напусне България преди години: „Казах на родителите ми, че искам да съм професионален тенисист. Така че беше абсолютно наложително да напусна. Горд съм, че съм българин, но наистина исках да го направя и да имам свой живот. И честно казано, този живот въобще не е лош...”

Същевременно Димитров и пакистанецът Айсам-Ул-Хак Кюреши отпаднаха на двойки в Париж. Ден по-рано Григор загуби от Джокович на сингъл. Турнирът бе последен за Гришо този сезон.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт