Григор се пуска на двойки с шампион

Григор Димитров ще премери сили и на двойки в Индиън Уелс, където негов партньор ще е Стан Вавринка. Швейцарецът е носител на 3 титли от Големия шлем, а на игрите Пекин 2008 стана олимпийски шампион в дует с Роджър Федерер. На старта българинът и Стан срещат Макс Мирни (Беларус)/Трийт Хюи (Филипини).

Любопитното е, че миналата година Димитров си партнира именно с Мирни в Индиън Уелс.

Гришо и Вавринка ще играят в дует на шести турнир, като до момента имат 2 победи и 3 загуби.

Първата ни ракета загря за надпреварата със спаринг с японеца Кей Нишикори, с когото са добри приятели. Двамата могат да се срещнат на 1/4-финалите.

Димитров стартира от II кръг срещу победителя от сблъсъка между руснаците Михаил Южни и Даниил Медведев.

А екип на „Скай спортс“ постави българина сред фаворитите за титлата. „Изглежда солиден и концентриран, удря страхотно и е гладен за успехи - смята Марк Печи, бившият британски тенисист и настоящ тв коментатор Марк Печи. - Григор иска още победи и е от онези, които могат да спечелят турнира.“

Цветана Пиронкова обаче не успя да се справи със своята „черна котка“ Белинда Бенчич (Швейцария). Пловдивчанката записа 4-то поредно поражение от бившата №7 в света - 4:6, 1:6. Въпреки загубата Цвети си тръгва с $13 690 от наградния фонд ($7,9 млн.) и с 10 точки за световната ранглиста, в която е №63.

А 41-годишната Магдалена Малеева се класира с лекота за финала днес на държавния шампион в зала „София“. За титлата съперничка на бившата №4 в света ще е квалификантката Зиновия Ванева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт