Григор след загубата: Играех все по-добре, а той имаше отговори

Аз играех все по-добре, а той всеки път намираше отговори – заяви с разочарование Григор Димитров пред „Спортал“ след загубата на осминафиналите на Аустрелиън оупън. - В момента виждам повече негативи, отколкото позитиви. И в миналото съм имал мачове, в които не съм могъл да използвам шансовете си. Всичко беше много странно, не успях да преодолея тези сложни моменти. Знам къде сбъркъх, болезнено е.

Димитров бе спрян от чернокожия американец Франсис Тиафо, който си поднесе най-големия подарък за 21-ия си рожден ден - 5:7, 6:7, 7:6, 5:7, а битката продължи 3,43 часа. По време на срещата противникът му имаше схващания, но успя да ги преодолее и за първи път в кариерата си ще играет ан четвъртфинал от Големия шлем.

Българинът не показа слаб тенис, но в ключовите моменти допусна грешки. „Не мога да повярвам обяви Тиафо. - Аз и Григор сме добри приятели. Откакто съм в тура, той винаги е бил любезен с мен. Бях му казал, че ще го победя в следващия ни мач. Радвам се, че го направих точно на рождения ми ден. Щях да бъда бесен, ако бях паднал точно днес.“

На четвъртфиналите американецът ще излезе срещу Рафаел Надал (Испания), който отстрани Димитров миналата година на четвъртфиналите. „ Ще ме подлуди от бягане, нищо не мога да направя срещу Рафа – каза Франсис. - Но трябва да поспя, нека се подготвя.“

А първата ни ракета не успя да защити 360-е точки и най-вероятно ще се смъкне в ранглистата. Той вече има 23 победи и 9 загуби в Австралия, като това е най-успешният му турнир от Шлема. На „Уимбълдън“ балансът му е 15:9, на Ю Ес Оупън съответно 8:8, а на „Ролан Гарос“ - 7:8.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт