Григор след успех №300: Беше мач, през който трябва да се промъкнеш

Беше един от онези мачове, през които просто трябва да се промъкнеш – заяви Григор Димитров, след победа № 300 в кариерата му. - Бях отдаден на играта си в опит да намеря своя ритъм. Страхотно е, че успях да продължа без да загубя сет. Но мисля, че можех да направя доста неща по-добре.

На старта на турнира във Виена българинът се наложи над босненеца Дамир Джумхур с 6:3, 7:5 за 95 минути, с което записа победа № 300 в кариерата си от веригата АТП. Така асът ни вече води с 4:0 победи в двубоите помежду им.

В следващия кръг Димитров ще срещне италианеца Матео Беретини, №3 в схемата. До момента двамата са се срещали веднъж на корта, а успехът бе за българина на „Мастърс“-а в Монте Карло този сезон (7:5, 6:4).

“Матео играе много добре, а и натрупа доста опит през последната година – допълни Григор, като двубоят им се очаква в сряда. - Нещата изглеждат по-добри за него - много е уверен, ще се опита да нанася своите любими удари и да играе своята игра. Но в същото време, с всеки следващ мач аз също трупам увереност. Всеки двубой е също толкова важен и за мен.“

Снощи Димитров и испанският му партньор Фелисиано Лопес започнаха в турнира на двойки срещу третите в схемата Пиер-Юг Ербер и Никола Маю (Франция).

Федерер с експресна победа в двубой №1500

Роджър Федерер записа експресна победа в мач № 1500 в турнир от сериите АТП. А успехът е 21-ви пореден и под номер 1232 в кариерата му. Маестрото отнесе Петер Гойовчик (Германия) само за 53 минути - 6:2, 6:1, като триумфът дойде в родния му град Базел. Носителят на 20 титли от Големия шлем доминираше по всички показатели срещу 112-ия в света Гойовчик, като завърши с 12 аса и спечели 82 процента от точките на първи сервис.

„Мисля, че направих добър мач – каза Федерер, който като дете е бил сред подавачите на топки на надпреварата. - Не ми отне много време, за да свикна с условията. Знаех, че съперникът ми е опасен, особено на закрито. Той изигра няколко страхотни квалификационни срещи.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт