Григор срещу легенда на старта

Григор Димитров, №3 в света, открива сезона срещу австралийската легенда Лейтън Хюит на тенис турнира в Бризбейн утре сутрин. Битката на българина и американския му партньор Райън Харисън с местната звезда и Джордан Томпсън е около 6 часа наше време.

Последният двубой на Хюит бе преди две години в Мелбърн. 37-годишният тенисист, който е капитан на страната си за купа „Дейвис“, е амбициран да играе и на открития шампионат на Австралия в дует със сънародника си Сам Грот. Едва на 20 години Лейтън се изкачи до №1 в световния тенис, с което стана най-младият лидер в историята досега. И се задържа на върха 80 седмици. В кариерата си Хюит има 2 титли от Големия шлем и 24 от турнири на АТП.

Утре по обяд Димитров, който ще защитава титлата си от миналата година, ще научи и първия си съперник от сблъсъка между Джон Милман (Австралия) и 29-годишния канадски квалификант Питър Полански. Като тинейджър Полански има любопитна случка. Едва на 17 г. той падна от третия етаж на хотел в Мексико сити, където отборът бе настанен за престоящия мач с домакините за купа „Дейвис“. Причината за полета е сомнамбулство или изживян кошмар. За щастие Полански се приземи върху храсти, а по-късно левият му крак е бил закърпен в болницата с 400 шева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт