Григор срещу стар познайник на "Уимбълдън"

Григор Димитров започва срещу стар познайник на тенис турнира „Уимбълдън“ в Лондон. Българинът има неприятен спомен с аржентинеца Диего Шварцман, от когото падна на финала в Истанбул през 2016-а. Тогава в изблик на гняв асът ни счупи няколко ракети и бе наказан. По-късно през сезона Димитров изравни баланса, като го победи на турнира в Ченгду (Китай).

В момента Шварцман е 37-ми в света, но е стигал и до 34-то място. Григор е №11.

Българинът е в потока на Роджър Федерер (Швейцария), с когото могат да се срещнат на осминафиналите.

Григор е един от фаворитите, но има няколко тенисисти, които са преди него в този списък – призна неговият треньор Дани Валверду. - Но той знае колко добре може да играе на трева и определено има шанс. Последните няколко месеца не бяха толкова добри за него - с много върхове и спадове. Така че търсим постоянството във формата.“

Димитров започва надпреварата от вторник. Най-доброто му класиране в Лондон е полуфинал през 2014 г. А в последните две издания на турнира достигна до третия кръг.

Цветана Пиронкова пък стартира срещу финалистката от „Ролан Гарос“ през 2012-а Сара Ерани (Италия), с която делят по две победи от 4 двубоя. Но досега не са се срещали на трева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт