Григор става 6-и в света след седмица

Григор Димитров е пред нов рекорд. Българският тенисист и тази седмица остава на 8-ото място в ранглистата на АТП, което е най-високо в кариерата му. Но следващият понеделник Димитров със сигурност ще се изкачи с поне 2 позиции заради травмите Анди Мъри (Великобритания) и Новак Джокович (Сърбия). Бившите водачи в ранглистата няма да участват на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж тази седмица и губят точките, спечелени миналата година, когато британецът спечели титлата, а Ноле стигна четвъртфинал.

Възможно е Григор да прогресира дори повече, ако се представи силно в Париж. Българинът обяви, че иска да завърши по достойнство „най-силния сезон в кариерата си“.

„Без съмнение това е най-добрата ми година, защото съм много постоянен – призна Димитров. – Най-важното е, че успявам да спечеля дори мачове, в които играя на средно ниво. Почти всяка седмица бях на четвъртфинал, полуфинал или финал. Мисля, че стигнах дотук, защото работех дори в тези дни, в които нямаше нужда на съм на корта или във фитнеса.“

Късно снощи завърши мачът между французите Ришар Гаске и Беноа Пер, който трябваше да определи първия съперник на Димитров в Париж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт