Григор с едно място напред, 11-и е в света

Bulgaria's Grigor Dimitrov celebrates his victory against Belgium's David Goffin during their men's singles quarter-final match on day ten of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2017. / AFP PHOTO / PETER PARKS / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Въпреки загубата още в първия мач на турнира в Маракеш (Мароко) Григор Димитров се изкачи с едно място напред в ранглистата на АТП. Българският тенисист вече е 11-и в света, като е само на 25 точки зад намиращия се на десето място Жо-Вилфред Цонга (Франция).

Вчера Григор започна участието си на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло. Той и сърбинът Ненад Зимунич загубиха с 4:6, 6:1, 3:10 от французите Беноа Пер и Едуар Роже-Васлен в първия кръг от надпреварата на двойки.

Днес Димитров ще научи и първия си съперник в надпреварата на сингъл. За място на корта срещу българина ще се борят Каспер Рууд (Норвегия) и квалификантът Ян-Ленард Щруф (Германия). Григор определено ще е готов за предизвикателството, след като потренира с №3 в света Стан Вавринка.

Сезонът на клей още е в началото си, но Димитров вече гледа към мачовете на трева. Вчера организаторите на турнира в Щутгарт през юни се похвалиха, че са си осигурили участието на българина.

Новото издание на женската ранглиста не донесе нищо ново за Цветана Пиронкова, която запазва 70-ото си място. Втората ракета на България Виктория Томова обаче се изкачи с 14 позиции до рекордното в кариерата си 137-о място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт