Григор с първа победа на двойки за годината

Григор Димитров стигна до първата си победа на двойки за годината. Българският тенисист и аржентинският му партньор Хуан Мартин дел Потро отнесоха с 6:3, 6:2 Райън Харисън (САЩ) и Майкъл Винъс (Нова Зеландия) в първия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Монреал (Канада). Шампионският дует от „Ролан Гарос“ поведе с 3:0, но Гришо и Делпо спечелиха 7 поредни гейма. Това им донесе първия сет и аванс във втория, който беше без интрига. С два пробива българо-аржентинският дует си гарантира победата и затвори мача за по-малко от час.

Следващите съперници на Димитров и Дел Потро са близнаците Боб и Майк Брайън (САЩ) – най-успешният дует в историята на тениса.

Късно снощи Григор започна и участието си в надпреварата поединично. Негов съперник бе Миша Зверев (Германия). При успех българинът може да разчита на сравнително лек път напред в схемата след отпадането на №3 Доминик Тийм. Австриецът, който можеше да се изправи срещу Димитров на 1/4-финал, загуби с 6:4, 6:7 (7), 5:7 от Диего Шварцман (Аржентина).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини