Григор: Тенисът е най-добрият ми приятел

Снимка: Благой Кирилов

Тенисът е моята страст, любов, работа и най-добрият ми приятел“, признава Григор Димитров пред сайта на АТП.

Утре полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия ще излезе в първия си мач от турнира „София оупън“ в „Арена Армеец“. И разкрива, че се вълнува много, защото ще играе пред родна публика. Той има 4 загуби в 4 индивидуални турнира у нас, като последното му поражение бе през 2009-а. А с отбора за купа „Дейвис“ в актива на нашия ас са 2 спечелени мача 4 години по-късно.

Невероятно е, за последно играх тук като юноша - продължи Димитров. - Много е специално за мен.“

И разкрива, че семейството му винаги го е подкрепяло, дори и когато не се е справял по най-добрия начин. А медията илюстрира атмосферата в България по време на епичната му битка с Рафаел Надал в Мелбърн така: „България избухна. За нация, която страда от липсата на спортни икони след престоя на Димитър Бербатов във Висшата лига на Англия, всеки удар на Димитров бе като съкровище. Тогава се роди шегата, че в онзи петък по време на полуфинала Григор Димитров е бил единственият българин, който е работил.“

Плаках след мача с Надал - разкрива още първата ни ракета. - Тогава се питах: „Какво ли е у дома?“ Бях развълнуван. Щеше ми се да мога да видя какво става в България онзи ден. Искам да стигна върха само заради моменти като този. Благодарен съм. България е малка страна. Нямаме много силни спортове в момента, така че ако мога да вдигна нацията ни по този начин, е страхотно.“

Изданието припомня, че Димитров е започнал да играе тенис на една стена, след като неговата майка му подарила ракета, когато бил на 3 години, за да стигне до №8 в света през 2014 г.

Днес Григор ще научи и първия си съперник от сблъсъка между поляка Йержи Янович и Дуди Села (Израел). Световният №13 не спира да тренира, но намира време и да разпусне от напрежението. Димитров бе чакан с най-голям интерес на партито на тенисистите. Въпреки че се появи без приятелката си Никол Шерцингер в хотел „Маринела“, интересът към него бе огромен. Стотици пожелаха автограф от звездата или да си направят селфи, като в залата имаше около 3000 гости. „Усещам вашата подкрепа навсякъде по света - каза Григор. -Това, което виждам тук, е невероятно. Има толкова много хора, едва се промъкнах.”

Партито бе открито от служебния премиер проф. Огнян Герджиков, който е стигал полуфинал на двойки във ВИП турнира по тенис „ТРУД Мастърс“.

В античния комплекс опънаха корт

Лидери поиграха под стъклен покрив

Лидерът Доминик Тийм (Австрия) и вторият в схемата Давид Гофен (Белгия) поиграха демонстративно тенис под стъкления покрив на античен комплекс „Сердика“. Първоначалният замисъл на организаторите бе битката да бъде пред храм-паметник „Св. Александър Невски“, но дъждовното време развали плановете им. Въпреки това играчите останаха очаровани от необичайното място, на което демонстрираха уменията си. После двамата раздадоха автографи и селфита.

Надявам се да стигна до финал - заяви Гофен. - И защо не отново да се изправя срещу Григор Димитров. Ще бъде хубаво. Не съм изненадан от прогреса му, защото работи много.“

А Тийм бе още подвластен на емоциите от партито и разкри, че досега не е бил на подобно събитие с толкова много хора.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт