Григор тренира в Бризбейн

Григор Димитров вече започна аклиматизацията си за предстоящите турнири в Австралия. Българският тенис ас проведе първа тренировка на централния корт в Бризбейн, на който ще играе мачовете си от първата надпреварата за сезона. №3 в света бе в компанията на треньора си Дани Валверду и кондиционния специалист Себастиен Дюран.

Григор е поставен под №1 в основната схема след оттеглянето на Рафаел Надал, а е възможно надпреварата да пропусне и Анди Мъри. На път за Австралия британецът се отби в Абу Даби, където се включи в демонстративния турнир на мястото на Новак Джокович. Сърбинът се отказа от шоу надпреварата заради неизлекувана травма в лакътя, която го извади от игра през лятото.

„За съжаление в последните дни отново почувствах болка и лекарите ме посъветваха да не играя – призна Ноле. - Не искам да рискувам, затова може да променя плановете си за начало на сезона.“

Миналата нощ бе жребият за основната схема при мъжете, а в дамската надпревара България вече остана без представителка. Първата ни ракета Виктория Томова отпадна още на старта след загуба с 6:7 (4), 3:6 от Наталия Вихлянцева (Русия). Така софиянката ще влезе само с един мач зад гърба си в квалификациите за първия турнир от Големия шлем – Аустралиан Оупън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт