Григор тренира на писта

Григор Димитров поднови тренировки след ваканцията, която си взе миналата седмица. След изтощителния маратон от мачове от началото на година родният тенис ас презареди батериите на почивка в планината. Наближаващите турнири обаче го принудиха да се завърне „на работа“. Вчера Димитров пусна снимка от лекоатлетическата писта на стадион „Луи II” в Монако, където се подготвя, когато не е по турнири. „Отново на път!“, написа в социалната мрежа тенисистът, който в следващите дни ще се отправи за САЩ.

На 11 март започва турнирът от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс, а 2 седмици по-късно е надпреварата от същата категория в Маями. Един от възможните противници на Димитров - французинът Жил Симон, се отказа от участие. Оказа се, че той се е „преработил“ повече и от българина тази година.

„Играх, без да спирам, пет седмици и видях децата си само за четири дни“, оправда се Симон.

Други от звездите на мъжкия тур обаче не искат и да чуят за почивка. Номер 11 в ранглистата Жо-Вилфред Цонга явно не е склонен да сдаде без бой позициите си на Димитров и останалите си колеги. Седмица след титлата си в Ротердам французинът стана шампион и пред родна публика в Марсилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт