Григор ще загрява с Тийм за София

Григор Димитров си уреди среща с най-проспериращия млад тенисист в света Доминик Тийм в Бризбейн (Австралия). 23-годишният австриец надигра Сам Грот (Австралия) със 7:6, 6:3 и също намери място на четвъртфиналите.

Така българинът ще се изправи срещу №8 в света тази сутрин около 8:30 часа българско време в мач от четвъртфиналите. Така двамата ще се срещнат още преди турнира в София през февруари, на който са основни фаворити за титлата - Тийм ще е поставен под №1, а Димитров за пръв път ще се изявява на професионално състезание пред родна публика.

Досега Григор само веднъж е играл с австриеца - загуба в два сета на четвъртфиналите в Акапулко (Мексико, твърди кортове) миналата година. Тогава австриецът продължи и спечели титлата.

Димитров стигна до мача след втора убедителна победа в Бризбейн - 6:2, 6:4 срещу Никола Маю (Франция) за малко повече от час на корта. Два дни след като отстъпи на същия съперник в надпреварата на двойки, българинът показа категорично превъзходство в мача поединично. Той си позволи доста повече импровизации в сравнение с първия мач за годината и показа видим напредък в подаването - 8 аса, 93% спечелени точки на първи сервис и нито една двойна грешка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт