Григор №1 на турнир в Маракеш

Григор Димитров ще открие предсрочно сезона си на клей. Следващата седмица българският тенис ас ще участва на турнира в Маракеш (Мароко). Надпреварата е от категорията „АТП 250“ и е с награден фонд 482,060 евро, а ще е №1 в схемата, тъй като е единственият от топ 20. Сред останалите участници личат имената на испанците Алберт Рамос и Марсел Гранойерс, германците Филип Колшрайбер и Миша Зверев, Беноа Пер (Франция) и Диего Шварцман (Аржентина).

В началото на май Димитров ще участва и в благотворителен турнир в Мадрид, който ще се играе само в тайбрек. В испанската столица ще са куп звезди на тениса като Стан Вавринка, Кей Нишикори, Давид Ферер, Симона Халеп, Гарбине Мугуруса и Мария Шарапова.

Националният отбор за купа „Дейвис“ пък се падна в група с Гърция и Армения за мачовете от трета група на евроафриканската зона. Срещите са от днес до събота на комплекс „Санта Марина“ в Созопол. Днес от 11 часа започва мачът с Армения, а е в петък нашите се изправят срещу Гърция.

„Готвим се за всеки мач, познаваме съперниците – обяви капитанът на българския тим Тодор Енев. – Твърдата настилка е бавна и отговаря на класата ни. Не бих казал, че сме фаворити, но искаме да минем групата.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена