Гризман: Аз заслужавам наградата за номер едно в Европа

Малкият принц на френския футбол Антоан Гризман афишира претенции да бъде коронясан за най-добър играч в Европа на изминалия сезон в конкурса на УЕФА за днешната церемония в Монако. Веднага след тегленето на жребия за групите на Шампионската лига в конгресния център „Грималди“ на сцената ще бъде награден носителят на най-престижното индивидуално отличие на УЕФА. Номинирани са три звезди от двата мадридски колоса: Антоан Гризман („Атлетико“), Кристиано Роналдо и Гарет Бейл („Реал“).

В навечерието на излъчването на победителя Гризман пожела да стане носител на сребърната статуетка. „Аз съм много горд да бъда един от тримата номинирани, защото означава, че съм на правилния път да се превърна в един от най-добрите футболисти - заяви той пред реномираното списание „Уърлд сокър“. - Не искам да прозвучи нескромно, но смятам, че заслужавам тази награда, защото направих страхотен сезон и в моя клубен, и в моя национален отбор.“

Гризман наистина беше великолепен, печелейки голмайсторския приз на Евро 2016 с шест попадения, но това остана единственото му отличие, при това - индивидуално. Другите двама номинирани могат да се похвалят с повече отборни купи. Гарет Бейл и Кристиано Роналдо триумфираха в Шампионската лига с „Реал“, побеждавайки на финала „Атлетико“ на Гризман. Освен всичко Бейл вдъхнови Уелс за достигане на полуфинал на Евро 2016, а Роналдо се наложи над Гризман и във финала на европейското. Кристиано сам призна, че изминалият сезон е бил най-успешният в кариерата му, защото в рамките на два месеца вдигна двете най-престижни купи в Европа - в Шампионската лига и на Евро 2016. За шести пореден сезон, откакто е в „Реал“, той вкара над 50 гола, а стана и топ реализатор на Шампионската лига с 16 попадения. KR7 вече е печелил веднъж наградата за най-добър футболист на УЕФА за сезона 2013-2014 и сега разполага с най-тежки аргументи да прегърне отново наградата. В петте досегашни издания на конкурса Роналдо винаги е попадал в тройката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят