Грил турнето на LIDL и COCA-COLA продължава на морето

Най-добрите грил майстори в битка за титлата във Варна

Експертното жури ще оценява кулинарните произведенията на кандидатите за титлата Грил-майстор на България още в събота

 Най-мащабното грил турне, организирано от Coca-Cola и Lidl, гостува тази неделя във Варна, а желаещите да се включат в Националния турнир по спортен грил в морската столица трябва да се регистрират на grillmaistor.bg и още в събота да представят свое кулинарно изкушение пред членове на журито на турнира. Предварителният избор на регионални финалисти ще се проведе на 12 август 2017 г. след 12:00 ч. в хотел „Черно море“, където всички кандидат-майстори ще трябва да донесат свои кулинарни произведения, за да демонстрират грил умения пред шеф Манчев и шеф Шишков. Двамата кулинарни експерти ще изберат най-умелите четирима участници, които ще премерят сили в директен грил двубой пред публика в неделя от 18:00 ч. и ще определят най-добрия грил-майстор от Варна. Регионалният победител ще представи града на финала в София и ще се бори за титлата Грил-майстор на България и голямата награда от 2 500 лв.

В неделя всички жители и гости на морската столица ще могат да се насладят на майсторски подготвени грил изкушения и ледени напитки в специално изградената зона в Морската градина. В близост до Пантеона от 10:00 ч. до 22:00 ч. на 13 август 2017 г. малки и големи ще имат възможност да се включат в общата инициатива под наслов „Да споделим грила!“ и да отпразнуват заедно ценното време, прекарано сред семейство и приятели, с вкусна и качествена храна, освежаващи напитки и много забавления и изненади.

Организаторите са предвидили различни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с водещите кулинарни блогъри Сандра Алексиева и Даниела Колева, както и завладяващ летен концерт на група АКАГА. Посетителите на събитието ще могат да опитат от специално разработеното меню, приготвено от умели майстори на грила, но в същото време, всички желаещи ще могат сами да си приготвят бургери, стекове, ребра или да импровизират с различни качествени продукти.

Следващите събития ще се проведат в Бургас и Пловдив, съответно на 20 и 27 август, а кулминацията на турнето, както и финалът на Националния турнир по спортен грил, ще са в началото на септември в София.

За повече информация следете www.grillmaistor.bg, www.facebook.com/lidlbulgaria, www.facebook.com/cocacolabulgaria

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме