Гримьорът на Джей Ло разкрива как се грижи за визията й

6 безценн съвета от Скот Бърнс

Погледнем ли снимките на 50-годишната Дженифър Лопес, виждаме как певицата е успяла да върне часовника назад. Независимо дали кърши снага на червения килим или тренира във фитнес залата - тя винаги изглежда прекрасно. За перфектния грим на Джей Ло в продължение на много години се грижи Скот Бърнс. Наскоро, заедно с блогъра по въпросите на красотата Тати Уестбрук, той направи видео в YouTube, в което разкрива тайни от грима на известната му клиентка.

Във видеото Бърнс показа, че е лесно да се използват едни и същи козметични продукти за красота по няколко начина, без да се придържаме строго към съветите на продавачите в парфюмериите. "Те ви убеждават, че имате нужда от сенки за очи, а след това и коректор... Вместо да купите мултифункционален продукт, вие ще получите няколко буркана с мазила, вместо един, но наистина необходим", обяснява той.

Кремообразните продукти осигуряват по-естествен ефект

Бърнс казва, че предпочита да прави грим с кремообразна, а не с прахообразна текстура. "Такива продукти попиват по-лесно в кожата и могат да бъдат нанесени директно с пръсти, а не с четка или гъба."

Как да използвате насипна пудра

Ако обаче държите на прахообразната пудра, Бърнс препоръчва тя да се нанася с конусовидна, а не с голяма пухкава четка, както често се практикува. "Не е необходимо да покривате цялото лице с пудра - достатъчно е да се нанесе продукта на онези места, където гримът може да се “стече”, като челото, нос и бузи."

Не забравяйте да обработите врата

Гримьорът съветва пудра да се нанася не само на лицето, но и по врата, гърдите и ръцете. Това е, за да изглежда кожата навсякъде еднакво. "Не забравяйте за ушите. Нанесете основата по-добре от центъра на брадичката към ушите", препоръчва той.

Между другото, наскоро Скот стартира свой собствен продукт за красота, наречен "Body Bling". Неговият лосион за тяло моментално придава блясък на кожата и лек загар.

Използвайте коректор

За да прикриете появилите се около устните бръчици, достатъчно е да приложите коректор в тази област: така лицето ще изглежда по-свежо, а червилото няма да "пролази" към „линията на усмивката“. Коректорът добре подравнява текстурата на кожата, без да прониква в порите и гънките.

Смесете основата с овлажнител

Бърнс съветва клиентките си да смесват овлажняващия и тонизиращ крем. Под тази "покривка" кожата няма да изглежда дехидратирана, а гримът ще лежи равномерно.

Не забравяйте молива за устни

Контуриращият молив е един от най-често използваните инструменти за красота от гримьорите. Правило първо - не очертавайте линията на устните много по-високо от естествената, достатъчно е да отидете малко извън контура, а после добавете червило или блясък за устни. Джей Ло ги избира от бежово-розовата гама.

В цялостния дамски грим Бърнс използва блестящ слънцезащитен крем, за да придаде блясък на кожата. Неговият любим продукт е Neutrogena Ultra Sheer SPF 30, той го пръска върху деколтето и раменете на Дженифър.

[modula id="3266912"]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл