Гришо зарадва българите

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров зарадва българите по трибуните след първия си двубой на Откритото първенство на Австралия. Гришо надви представителя на домакините Кристофър О'Конъл в три сета - 7:6(2), 6:3, 6:3.

"Не го подцених (б.ред. - Крис О'Конъл) в нито един момент, а и знам какво е да играеш пред родна публика. Той направи някои страхотни удари и заслужава поздравления. Чувствам се добре, на старта на всеки голям турнир винаги е малко трудно. Доволен съм, че преодолях това препятствие, и се надявам да бъда свеж за следващия мач", каза 15-ят в света българин.

"Направих силен край на миналия сезон и добро начало на новия, като разчитах на нещата, които умея най-добре. Аз знам как да играя тенис, сега търся малките неща, които да ме издигнат на следващото ниво", добави той.

Димитров не пропусна да поздрави феновете по трибуните на "Маргарет Корт Арина", след което се обърна към българската агитка и благодари на майчиния си език за огромната подкрепа.

Онова, което също зарадва феновете с български знамена, които подкрепяха Димитров бе, че попитан за подкрепата, която получи, първата ни ракета се обърна към публиката и на български благодари:

„Благодаря ви на всички! Всеки пък, когато играя в Мелбърн е невероятно с всички тези български знамена”, заяви Григор Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт