Гришо и Мъри направиха впечатляващо шоу в Глазгоу

Първите ракети на България и Великобритания Григор Димитров и Анди Мъри си спретнаха впечатляващо шоу на демонстративен мач в Глазгоу. Първата част на благотворителния спектакъл беше забавен мач на сингъл, който на моменти изкара най-доброто и от двамата. Димитров дори облече традиционната част от шотландската носия - поличката килт.

https://www.instagram.com/p/BKoydvngAkF/?tagged=andymurray

Двамата си размениха по един сет като Григор спечели първия с 6:4, а шотландецът втория със същия резултат преди шампионски тайбрек да реши победителя. В него за радост на зрителите по трибуните, Мъри победи с 10:8.

"Винаги е удоволствие да играя с Анди. Има още турнири пред нас, беше хубаво, чудесна атмосфера, благодаря ви", сподели Димитров след двубоя.

https://www.instagram.com/p/BKouPuvghtg/?tagged=andymurray

"Беше невероятно, благодаря на всички, че дойдоха да подкрепят събитието. Мачът беше труден", заяви пък Мъри.

Световният номер 1 в тениса в инвалидни колички Гордън Рийд се появи на корта. Той се включи в тандем с Анди Мъри, като замени брат му Джейми. Всичко това се случи при 2:1 гейма в полза на Григор и неговия партньор Хенман.

https://www.instagram.com/p/BKomyEgBNX-/?tagged=andymurray

Самият златен медалист от Параолимпийските игри в Рио показа своята класа, като пласира няколко страхотни удара, които доведоха и до шеговит раздор в отбора на първата ракета на България.

В крайна сметка Димитров и Хенман спечелиха битката с 5:4 гейма.

https://www.youtube.com/watch?v=G5m-EFz0VQ0

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт