Гришо и Шушана са шампиони в Гугъл

Парламентарните избори са сред най-значимите събития

Песента “Шушана” и Григор Димитров са най-търсените думи в Гугъл за България. Интернет търсачката обяви резултатите от годишната класация за 2017 година, която показва онлайн популярността на хора и събития през изминалата година.

В България най-голям интерес през периода предизвиква Григор Димитров. Със своите победи той очаквано оглавява класацията за най-търсени личности. Кристиан Костов, който представи България в конкурса Евровизия през изминалата година остава втори, а най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев застава на трета позиция.

Разливащият се чалга ритъм на “Шушана” изпревари световния феномен на Луис Фонси “Despacito” сред най-търсените песни в българския Гугъл. В последните месеци хитът “Шушана” набра огромна популярност и със своите над 13 млн. гледания в ютуб, грабна първото място за най-слушана песен. Всъщност “Шушана” е кавър на старо парче, избухнало с нова сила благодарение на изпълнението на Наско Ментата.

“Despacito” взима второто място, а кралят на чалгата Азис печели бронза с песента си “Мотел”. Четвърто място сред песните е определено за “Shape of you” на Ед Шийрън, a на пето място се класира “Гълъбо” на Миро.

Според търсачката най-значимите събития за годината са: парламентарните избори, Евровизия и референдума в Каталуния, който се нарежда на трето място.

Възходът през 2017 година не е само в спорта, но и в българското кино. Макар на първо място по интерес да е “50 нюанса по-тъмно”, в топ 10, приятно впечатление оставя големият брой български продукции: “Възвишение”, “Воевода”, “Сляпата вайша”, “Бензин” и “Вездесъщият”. При ТВ сериалите “Сега и завинаги” и “Дамата с воала” са на чело на класацията.

Естествено сред най-търсените спортни събития са двубоите на Григор Димитров, но силно присъствие оставя и несъстоялият се сблъсък между Кубрат Пулев и британеца Антъни Джошуа. Левски, ЦСКА и Лудогорец са сред най-търсените отбори от родната публика през 2017 г., показва още класацията на Гугъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България