Гришо продължава победната си серия в Синсинати

Най-добрият ни български тенисист Григор Димитров се класира за осминафиналната фаза на силния турнир на твърда настилка в Синсинати. Димитров надви Фелисиано Лопез с 5:7 6:3 7:6.

Мачът бе много оспорван и в трите сета. В първата част, Григор имаше 2 сетбола, но те бяха отразени от съперника му, който пращаше топовни сервиси в полето на хасковлията.

Втория сет започна с бърза размяна на сервис-геймове. Гришо обаче надделя, след пробив, който в последствие затвърди и без излишни драми затвори сета на 6:3.

На старта на третия сет, Димитров имаше отличен шанс да започне третия сет с пробив, но и при двата си брейкбола изпрати топката в мрежата от ретур и така позволи на неубедителния Лопес да се измъкне от трудната ситуация. След размяна на геймове и добра игра и от двамата, закономерно се стигна до тайбрек. В началото, Лопез дръпна до 2:0, но Гришо се съвзе и обърна развоя на мача. Българинът доведе играта до 6:4 и два мачбола, но не успя да затвори играта. Лопез се измъкна от деликатната ситуация с точните си сервиси и стигна до 6:6. Тогава обаче Григор не му остави никакви шансове и затвори мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт