Гришо спечели 311 650 долара в Пекин

Григор Димитров заслужи 311 650 долара като финалист в турнира в Пекин. Първата ни ракета игра мъжки срещу първия в схемата Анди Мъри, но отстъпи - 4:6, 6:7 (2:6). Шотландецът прибра 663 575 долара от наградния фонд.

През цялото време Димитров бе равностоен на британския ас. В първия сет бе пробит веднъж и това се оказа фатално. Във втория отново допусна пробив, но успя да го върне. В тайбрека обаче нервите на Гришо не издържаха. Не помогнаха и скандиранията от трибуните "Давай, Димитров!" Преднината на Мъри беше в детайлите. Шотландецът направи 25 непредизвикани грешки срещу 40 на нашия. Не допусна двойна грешка, Гришо завърши с четири. Димитров игра най-силно при 5:4 за съперника във втория сет, когато с шест поредни точки върна пробива и прати мача малко по-късно в тайбрек. За Григор това бе трети неуспешен финал през годината след Истанбул и Сидни.

Мъри спечели първата си титла в Пекин, не загуби нито един сет по пътя към титлата. Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович не успя да защити трофея, защото не участва по здравословни причини. А Григор прави фантастичен финален спринт на годината. Седмица по-рано той стигна до полуфинал на турнира в Ченду. През кариерата си Димитров има четири титли от турнири от АТР.

"Благодаря на всички за подкрепата - каза Димитров, получавайки сребърна чиния за второто място. - Тръгвам със самочувствие към следващия турнир в Шанхай. Досега нямах много добри резултати в Китай. Надявам се така да продължа до края на годината."

"Голяма победа за мен - рече Мъри, спечелил пета титла за годината и 40-а в кариерата. - Стана мач на изключително ниво. Срещу Димитров винаги трудно се играе."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт