Групата на депутатския брат Борис Аврамов опитала да вербува двама за палеж и побой над разстреляния данъчен Иво Стаменов

Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за трима, има данни за три случая на изнудване на длъжници

Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за брата на депутата Димитър Аврамов - Борис и още двама души, участвали в организирана престъпна група за лихварство и изнудване. Четвъртият от бандата е в затвора в Бургас, където излежава присъда от 3 месеца за оръжие. Това обясни на пресконференция наблюдаващият прокурор Камен Господинов.

Борис Аврамов раздавал поръчки и е обвинен за лидер на групата. Има данни за 3 случая на изнудване на длъжници със заплахи. Свидетели по случая са двама души, които групата опитала да вербува за палеж и побой над разстреляния данъчен Иво Стаменов. Те обаче не изпълнили поръчката и дали показания пред разследващите.

Все още не е установено какъв е бил мотивът и дали поръчката е дадена от самия Борис Аврамов или е по инициатива на двамата участници в групата. По случая са използвани и СРС-та. Делото за разстрела на Стаменов се наблюдава от Софийската градска прокуратура.

В 15 ч. специализираният съд ще заседава по мярката на арестуваните.

https://www.youtube.com/watch?v=b958XR00TJM

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право