Групата НФСБ-СЕК се разпадна, роят се нови две

Групата НФСБ-СЕК в Бургаския общински съвет се разпадна. Това стана след като лидерът на СЕК Георги Манев демонстративно я напусна, при скандал във вторник, по време на редовна сесия.

Повод за действието му бе фактът, че предложението - отлюспения вече от НФСБ Георги Дражев да не е заместник председател на общинския съвет, не събра достатъчно гласове.

Затова Манев напусна, стопявайки по този начин групата от 5 на 4 члена. Само с четири члена обаче, група не може да съществува и следователно се разтурва. Така не може да излъчва и заместник председател на съвета.

Само преди месец, се разтури и групата на БСП, след като зърнения бос Бенчо Бенчев бе отлюспен от столетницата и сдаде зам.-председателския пост в местния парламент.

Сега много съветници в Бургас са без групи, с изключение на ГЕРБ и Реформаторите. Още в сряда обаче ще се появят нови две, стана ясно в късния следобед след сесията. Общинският председател на НФСБ Ивайло Вагенщайн съобщи, че ще се сформира нова група "Патротичен фронт" от членове на НФСБ, СЕК /в това число председателят Георги Манев/ и един бивш съветник на АБВ. Очаква се друга група да сформира Константин Бачийски от СЕК, като в нея влезе и отлюспения от НФСБ Георги Дражев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони