Група "Мастило" дава старт на коледно-новогодишните празници в Пещера

Концерт на поп група "Мастило" ще даде старт на 12 декември (понеделник) на коледно-новогодишните празници в Пещера. Заедно с музикантите от "Мастило" на сцената на площада в родопския град ще се качат Стефан Илчев и Лазар Вълчев и вокална група "Звездици" към СУ "Свети Климент Охридски", а след края на концерта кметът на община Пещера Николай Зайчев ще запали лично светлините на голямата коледна елха на фона на огнено шоу и заря.

На 15 декември от 17.30 часа в галерия "Веселин Стайков" в Пещера ще бъде открита годишната изложба на художниците от клуб "Петър Стайков". На 16 декември в местното читалище "Развитие" пък ще има две театрални постановки - от 14 часа за децата ще бъде представлението "Ще дойде ли Дядо Коледа?", а от 18 часа ще се играе пиесата "Албена" по Йордан Йовков.

Детската изложба "Коледно вълшебство" ще бъде открита на 19 декември във фоайето на читалище "Развитие", където на 22 декември коледен концерт ще изнесат местни трупи и състави. На 23 декември на сцената на читалище "Развитие" ще се вихрят танцьорите от фолклорен ансамбъл "Тракия". Културният календар на Пещера за 2016 г. ще приключи на 29 декември с концерт на триото "Тенорите" на сцената на читалището от 18 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България