Група „Хоризонт“ в Елена с концерт от кампанията „Изпей „Обичам те“ на български език

Рок група „Хоризонт“ ще изнесе голям концерт на 17 май от 20 часа на сцената на централния площад в Елена. Той е част от тяхната инициатива „Изпей „Обичам те“ на български език“, която в балканския град се провежда под патронажа на кмета на общината инж. Дилян Млъзев. Това е най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика и цели връщането на българския език в текстовете на песни на родните ни изпълнители.

Група „Хоризонт“ започва инициативата си през 2016 г. с девет концерта в големите градове, набира все по-голяма популярност в страната и предизвиква интерес сред обществеността. Град Елена е сред градовете, включени в тазгодишното турне. Концепцията на музикантите е да има повече записи и излъчване в българския ефир на парчета на родния ни език. Според тях колегите им, които целят чрез пеенето на чужд език да достигнат по-лесно международна популярност, пренебрегват незаслужено нашата красива реч.

Инициативата среща подкрепата на редица утвърдени музиканти. Сред тях са Жоро Янакиев (Сигнал), Групите Фанданго, Атлас, Спринт, Ренегат, Иво Русев Бенд 69 и много други. Концертите, провеждани в рамките на кампанията са напълно безплатни, а ветераните от „Хоризонт“ се стремят да откриват и млади таланти в градовете, които да се представят на сцената с музика във всички жанрове, освен поп фолк.

„Хоризонт“ изпълняват както своите авторски песни, така и някои от най-големите хитове на „Сигнал“, „Щурците“, „Тангра“, ФСБ и др. Групата очаква жители и гости на Елена да се съберат на централния площад и заедно да пеят любимите български евъргрийни. При лошо време концертът ще бъде в салона на градското читалище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони