Гръцката полиция арестува мъж, пратил писма-бомби на Шойбле и МВФ

Гръцката полиция заяви в събота, че е арестувала мъж, за когото се смята, че е участвал в изпращането на писма-бомби, включително на бившия гръцки премиер Лукас Пападимос и бившия германски финансов министър Волфганг Шойбле, съобщават местни медии.

През март полицията залови осем опасни пакета в офиса за сортиране в Атина след изпращането до Международния валутен фонд в Париж и германското министерство на финансите в Берлин. Един от пликовете, изпратен до Шойбле, беше заловен от министерството. Писмото, адресирано до МВФ, избухна и леко рани административен асистент.

Полицията е претърсила апартамента на заподозрения в Атина и намерила два пистолета, куршуми, часовников механизъм и материали за експлозиви в туристически торбички. "Службата за борба с тероризма арестува 29-годишен мъж след разследване, свързано с изпращане на бомбени пакети", се каза изявление на гръцкото МВР.

"Полицията е забелязала заподозрения от видео записи. От тях се вижда как той изпраща пратки по пощата в пет различни случая, каза служителят, отказвайки да бъде назован.

Пападемос беше ранен през май, когато в колата му в центъра на Атина избухна пакет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа