Гръцките власти предупреждават за риск от нови пожари в Атика

Снимка: Архив

Гръцките власти предупредиха за риск от нови пожари в Атика, Южна Евбея и някои северни острови в Егейско море, съобщава електронното издание на вестник Kathimerini.

В сутрешните часове на деня противопожарните служби са отговорили на сигнал за пожар в района на Агия Марина в Неа Макри в Източна Атика. В потушаването на пламъците, обхванали ниската растителност в района, са задействани девет пожарникаря и хеликоптер, поясняват от редакцията.

През последните 24 часа противопожарните служби са получили 62 сигнала за градски и 15 горски пожари и са били призовани да помогне за справянето с 41 инцидента.

На фона на тази информация Генералният секретариат за гражданска защита към Министерството на вътрешните работи в Атина инструктира всички държавни служби, както и общинските и регионалните власти, да бъдат нащрек. Като превантивна мярка е въведена забрана за движение на превозни средства по пътища, считани за уязвими уязвими от пожар в общините Маратон, Палини, Рафина-Пикери и Спата-Артемида. Забраната ще остане в сила до 7 часа в четвъртък.

Секретариатът призовава гражданите да избягват всякакви действия, които могат да причинят пожар, като изгаряне на суха трева и клони, хвърляне на цигари, приготвянето на барбекю или използване на машини, които произвеждат искри. В случай на пожар гражданите се приканват незабавно да информират противопожарната служба, като се обадят на телефон 199.

Пожарите в Източна Атика от миналия месец отнеха живота на най-малко 91 души, припомнят от редакцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа