Гръцките медии отразяват посещението на премиерa Борисов в Света гора

Гръцките медии отразяват посещението на българския премиер Бойко Борисов в Света гора, както и тържествата за празника в София. Визитата на Борисов предизвика и положителни коментари за българското европредседателство, информира БНР.

"Българският премиер Бойко Борисов е на посещение в Света гора", отбелязват днес гръцките медии. Заедно с част от правителството премиерът Борисов присъства на литургията и литийното шествие по повод храмовия празник на манастира "Свети Георги Зограф".

Голямо внимание се отделя и на срещата на българската делегация с ръководството на Света гора, което се счита за изключителна чест към светско лице. Публикува се също информация, че българското правителство е финансирало възстановяването на част от манастира.

Някои гръцки телевизионни медии съобщиха и за военния парад в София, с коментар, че българите отдават изключителна почит към Свети Георги Победоносец.

Посещението на българския премиер е повод и за положителни коментари по отношение на българското европредседателство. Гръцките медии изразяват надежда за значими резултати за бъдещето на Европейския съюз от срещата на върха в София на 17-ти май. "Очаква се този форум за влее нова енергия на връзката на европейските страни със Западните Балкани", отбелязват медиите в Атина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България