Гръцките фермери успяха само за час да блокират движението на ГКПП-Кулата-Промахон

Границата на България с Гърция при Кулата бе затворена за кратко във вторник, след като гръцките фермери успяха да излязат на пътя и да направят жива верига.

Те преминали пеша през обходни пътища и полета, за да преоделят полицейските постове и да изпълнят заканите си за блокиране на движението на границата.

Само час обаче продължи протеста след което гръцката полиция разпръсна фермерите струпали се на пътя .Движението бе възстановено. За времето на блокадата се бе натрупала около 3 км.опашка на Кулата, която обаче бързо се стопи.

Това е втори успешен пробив на фермерите за затваряне на пункта през последните седем дни. На 28 януари около 16 часа те пак блокираха за час движението.

За разлика от предишни години, когато барикадите на фермерите продължаваха повече от 40 дни, тази година гръцките власти струпаха значително количество полиция и спецчасти , които възпират напъните на протестиращите за блокада на българо-гръцката граница. Според медиите в съседната страната това е заради предупреждение от Брюксел , както и заради събирането на тол-таксите от главния път.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България