Гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас подаде оставка

Гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас подаде днес оставка след критики по негов адрес във връзка с "неумелите действия" на държавните институции при потушаването на смъртоносните горски пожари край Атина миналата седмица, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В съобщение на правителството се посочва, че оставката на Тоскас е била приета от премиера Алексис Ципрас. Двамата са се срещнали днес. На 23 юли пожар опустоши крайбрежното градче Мати, североизточно от Атина. Единайсет дни след пожара не е известен точният брой на загиналите, като следователите и противопожарната служба съобщават разминаващи се данни, отбелязва Асошиейтед прес. На 27 юли следователи обявиха, че са извършили аутопсия на останките на 86 души, а още един човек почина същия ден в болница.

Три дни по-късно - на 30 юли, водолази на бреговата охрана откриха още едно тяло в морето, което би покачило броя на жертвите на 88. Противопожарната служба обаче, която трябва да предоставя официална информация за броя на загиналите, съобщи в четвъртък през нощта, че при пожара са загинали 87 души, като сред тях има две неидентифицирани жертви и четирима души, починали в болници. Нито следователите, нито противопожарната служба дават някакво обяснение за разминаването, посочва АП.

/БТА/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа