Гръцки курорти свалят цените наполовина

Намаления на туристическите пакети до 50% обявяват хотелиери на гръцките острови Самос, Лесбос, Хиос, Кос и Лерос, съобщиха електронни издания от южната ни съседка. По-ниските цени ще са валидни до края на октомври, а целта на отстъпките е да се насърчи туристическото търсене, тъй като тези острови са най-засегнати от бежанската вълна от Турция, припомня сайтът Ana Mpa. Оттам уточняват, че браншът откликва и на призив на втория министър по туризма Елена Кундура, която е подела инициатива за засилване на туристическия поток към островите в източната част на Егейско море и стимулиране на вътрешния туризъм. Като част от усилията на ведомството да привлече повече туристи са подготвени промоционални програми за големите туристически компании.

Въпреки че според различни източници обемът на български туристи

в Гърция чупи рекорди това лято, туроператори уточняват, че силните месеци, в които българите обичат да почиват в южната ни съседка, са септември и октомври.

„Септември в Гърция става три пъти по-евтино. Имайте предвид, че в момента трудно можете да намерите нощувка в добър хотел под 70 евро на човек там и нека да е ясно, че българското море пак ще бъде по-евтино от гръцкото“, обяви пред „Труд“ Калин Драганов от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Според него може да се очаква сериозна българска вълна от туристи към Гърция за серията от по четири почивни дни, които предстоят за 6 и 22 септември.

"И у нас цените падат след 20 август, но тук сезонът е по-къс“, обобщи Драганов и уточнява, че родните хотелиери също са активни с промоционални пакети за късно море.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика