Гръцки шофьор, подал 50 евро на катаджия, отива на съд

Окръжна прокуратура в Монтана предаде на съд Л.Й., гражданин на Гърция, обвинен за опит за подкуп на служител на МВР. Шофьорът от южната ни съседка предложил 50 евро на пътен полицай, за да не му състави акт за нарушение, съобщиха от Апелативната прокуратура – София.

Опитът за рушвет бил извършен на 25 февруари тази година край Монтана. Обвиняемият Й. заедно със свидетелката на случая А.С. взели от Видин ТИР, натоварен с цветя от Холандия и поели към Гърция.

При наближаване на Монтана, шофираният от Л. Й. влекач навлязъл в път, забранен за превозни средства с товар по-голям от 12 т. Служители на Районното управление на МВР – Монтана, подали сигнал на шофьора на товарния автомобил за спиране.

Когато единият от автоконтрольорите обаче приближил кабината на ТИР-а, водачът му подал 20 евро. Служителят на реда отклонил ръката с парите и поискал документи за проверка, но шофьорът се опитал да пъхне банкнотата в джоба на полицая. След като униформеният отново отказал парите, гъркът му подал 50 евро. Катаджията обаче останал непреклонен и извикал дежурна група от полицията в Монтана.

На водача е бил съставен акт за административно нарушение, а след това е бил привлечен за обвиняем за даване на подкуп на длъжностно лице. Предстои съдът да насрочи заседание по делото. Ако бъде признат за виновен, гръцкият шофьор е заплашен от затвор до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право