Гуардиола даде Санчес на „Юнайтед“

Arsenal's Chilean striker Alexis Sanchez (R) celebrates after scoring the opening goal of the English FA Cup final football match between Arsenal and Chelsea at Wembley stadium in London on May 27, 2017. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Сагата около трансфера на Алексис Санчес придоби неочакван обрат. „Манчестър Сити“, един от фаворитите за подписа на чилиеца, се отказа от битката с градския съперник „Юнайтед“. Една от основните причини е високата инвестиция за иначе богатите „граждани“. Звездата на „Арсенал“ ще коства близо 100 млн. паунда на бъдещия му клуб, а това разбуни духовете на Острова.

Според Гари Невил, легенда на „червените дяволи“, сумата е нелогична за играч на 29 години.

35 млн. паунда ще приберат „артилеристите“, ако успеят да продадат Санчес. Други 5 млн. от британската валута ще отидат за агента на футболиста Фернандо Феличевич, а купувачът ще трябва да плаща и седмична заплата от 350 000 паунда. Само за справка в момента нито един играч не взима толкова на „Олд Трафорд“.

Най-скъпоплатеният в клуба е Пол Погба с 300 000 на седмица. А французинът доказа, че високата му заплата не е случайна. Полузащитникът е лидер по асистенции в първенствата от топ 5 на Европа. Погба изработи головете на Антонио Валенсия и Антони Марсиал при успеха с 3:0 над „Стоук Сити“. Така той вече има 9 голови подавания в 13 мача. Толкова има и Неймар от ПСЖ, но бразилецът е с мач повече. Филип Макс от „Аугсбург“ също е с 9, но в 18 срещи. Освен това Погба записа своя 35 пореден мач без загуба във всички турнири с екипа на „червените дяволи“.

Втори на Острова по този показател е Габриел Жезус от градския съперник „Сити“ - 28 двубоя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят