Губернаторите на Пловдив и Ловеч обсъдиха безопасното провеждане на колоездачен пробег, посветен на 180-годишнината от рождението на Левски

Губернаторите на Пловдив и Ловеч Здравко Димитров и Георги Терзийски обсъдиха безопасното провеждане на двудневния колоездачен пробег „Васил Левски”, посветен на 180-годишнина от рождението на Апостола на свободата. Стартът на велопробега ще бъде даден на 16 юли в Карлово, а финалът ще е на 17 юли на площада в Ловеч.

Надпреварата ще е в два тура от Карлово до Троян и от Троян до Ловеч и в нея ще участват освен всички професионални колоездачни отбори от страната, които в момента са в България, и любители на този спорт от всички възрасти. На работната среща в областната администрация под тепетата освен двамата губернатори присъстваха старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР-Пловдив, комисар Рашков – началник отдел „Охранителна полиция“-Пловдив, главен инспектор Николов – началник сектор „Охранителна полиция“ към РУ на МВР-Карлово, инспектор Николай Петров от Пътна полиция-Пловдив, Милен Бочев - началник сектор „Охранителна полиция- Троян.

На срещата бяха обсъдени по-проблемните и тежки участъци по маршрута, броят на необходимите служители за охрана, времетраенето на мероприятието, начините за обезопасяване на трасето, както и синхронизирането на действията и комуникацията между службите за охрана на двете области. Старши комисар Атанас Илков увери двамата областни управители, че въпреки сезонът на отпуските и тежката ситуация в Асеновград, ще се осигури спокойното и безпроблемно провеждане на мероприятието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони