Губернаторът на Пловдив си насрочи 3 срещи с министри по големи регионални проекти

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров има насрочени за тази седмица 3 срещи с министри от служебното правителство, на които ще се обсъждат стратегически регионални проекти. Разговорите с министъра на транспорта Христо Алексиев ще са за концесията на Летище Пловдив, за която на 2 пъти имаше неуспешни процедури. Губернаторът на Пловдив ще разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов по проектите за Околовръстно шосе, скоростния 4-лентов път Пловдив-Асеновград, за рехабилитация и изграждане на жп надлез "Хисаря" и за пътищата Храбрино-Лилково и Баня-Карлово. Със служебния заместник-министър председател Деница Златева пък ще уточняват мероприятията в Пловдивска област във връзка с подготовката на българското председателство Са съвета на ЕС през 2018 г.

Губернаторът на Пловдив вече постави пред премиера Огнян Герджиков няколко важни въпроси и приоритетни направления за развитието на региона. Сред тях са големият Воден цикъл, изграждане на пречиствателна станция и подмяна на ВиК-мрежата, като за този проект са договорени 100 млн. лв. по ОП "Околна среда" 2014-2020 г. Друг важен проект е изграждането на Южен обходен колектор, за който има регионално прединвестиционно проучване и техническо задание. Предстои задание, проектиране и проучване и за Каскада Въча - приоритетен проект не само за Пловдив, но и за целия регион, тъй като изграждането й ще осигури чиста питейна вода на населението.

Текст към снимката: Областният управител на Пловдив Здравко Димитров (вдясно) обсъди с вицегурнатора на Санкт Петербург Сергей Мовчан задълбочаването на сътрудничеството в сферите на икономиката, търговията, образованието и културата по време на 4-дневното посещение на руската делегация под тепетата. През тази седмица губернаторът на Пловдив ще обсъжда с трима служебни министри приоритетни регионални проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони