Губернаторът на Търново се срещна с протестиращи край Сухиндол

Областният управител на Велико Търново инж. Николай Йоцов се срещна с жители от четири села, които протестираха край Сухиндол. Задно с кмета на общината Пламен Чернев те разговаряха с хората излезли на протест. Причината е свлачище, което от две години е откъснало пътя към града. Въпреки, че до населеното място има обходен маршрут, хората искат пътят да бъди отворен и свлачището укрепено.

"Като областен управител и председател на Междуведомствената комисия в Област велико Търново съм извършил това, което ми позволява закона, подал съм искането към Междуведомствената комисия в МС. Понеже пътят е общински всичко, което се изискваше от кмета вече е направено и всичко, което се изискваше от областния управител, също е направено.

Свлачището е с голям мащаб, изисква значителни средства и единственият начин за финансиране е чрез Междуведомствената комисия. От страна на кмета към комисията има подадени две искания през 2015 , 2016 година, както и на последното заседание на комисията, което беше проведено на 10 април. Това е закованият ред по който могат да бъдат отпуснати средства за решаване на проблема. От тук нататък, единственото, което мога да направя е да лобирам това да се случи, в най-благородния израз на тази дума”, каза инж. Йоцов.

Протестиращите връчиха папка с 1200 подписа на кмета на Сухиндол инж. Пламен Чрнев, който запозна и областния управител с нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони