Губернаторът на Търново с решение за обезопасяване на проблемен път

Новият областен управител на Велико Търново Николай Йоцов е намерил решение за обезопасяване на проблемния участък известен като Присовските завои на южния вход на старата столица. Трасето е с остри виражи и там непрекъснато стават тежки катастрофи. Това предизвика недоволството на жители на Велико Търново и съседните селища, които в неделя излязоха на протест.

„Имам идея как с минимални средства да се реши проблема. Бях на мястото и видях как тирове навлизат в участъка с висока скорост, а това е предпоставка за произшествия. Заради това предлагам да се направи стеснение непосредствено преди навлизане в Присовските завои, за да бъдат принудени шофьорите да намалят скоростта”, обясни на първата си пресконференция в понеделник Николай Йоцов.

Той заяви, че поема задължението да разговаря с министъра на отбраната за възстановяването на Военния клуб във Велико Търново, чиято сграда е емблематична, но пострада при пожар преди няколко години. Губернаторът обяви и че ще направи преглед на работата на предшественика си проф.Пенчо Пенчев, но никой не му е разпореждал да инициира ревизия, а и няма време за такива проверки.

„Благодаря на проф.Пенчев за свършеното до сега от областната администрация. Ще има приемственост и работата по започнатите проекти и програми, както и връзките с гражданите и институциите, няма да бъдат нарушени”, категоричен е Йоцов.

Губернаторът увери, че няма да предприема чистка на служители в областната администрация.

„След срещата ми с директорите на дирекции разбрах, че притежават нужния професионален опит и заради това направих нужното, за да създам атмосфера за спокойна работа. Ще бъда обаче безкомпромисен и няма да толерирам политически пристрастия”, предупреди Николай Йоцов.

Той изтъкна, че главната му задача е да организира провеждането на изборите в региона. По повод на гръмналата преди броени дни новина, че е бил агент Арда, Йоцов пък каза: „Съществува документ за съдържател на явочна квартира. В момента провеждам консултации с юристи, за да изчистя името си. Съвестта ми е чиста и спя спокойно”.

Областният управител, който е бивш военен разказа, че с президента Румен Радев се познават от преди много години.

„Работех като специалист в зенитно-ракетни войски в противовъздушната отбрана, а ген.Радев тогава беше млад пилот и заедно сме участвали във военни учения. Бях в инициативния комитет, който подкрепи кандидатурата му за държавен глава. Не сме разговаряли с Радев обаче от победата на президентските избори”, сподели Николай Йоцов.

На въпрос случайна ли е тенденцията напоследък на възлови постове да бъдат назначавани бивши и настоящи военнослужещи, губернаторът коментира: „Разчита се на военните, защото имат добра професионална подготовка, дисциплинирани са , точни са в действията си и имат запазени морални ценности”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони