Гурме фестивал започва в София

Ресторанти предлагат тристепенни менюта за чревоугодници срещу 29 лева на човек

7000 души ще посетят заведенията

За пети пореден път в София ще се проведе гастрономическия фестивал Sofia Restaurant Week. До 13 май всеки почитател на кулинарията ще може да опита изискани тристепенни менюта в подбрани ресторанти в столицата. Цената на обедите и вечерите и фиксирана – 29 лева на човек. В куверта се включват специално изготвени тристепенни предложения, които включват предястия или салата, основно ястие и десерт. Напитките, които консумирате се заплащат отделно.

Това е 5-то издание на фестивала в София, като през тази година в него ще вземат участие заведенията, които са били най-търсени и резервирани в предходните издания на събитието. Всеки от ресторантите ще предлага по две сет менюта, между които клиентите могат да избират, като те са предварително публикувани на сайта на фестивала. Обикновено клиентите, които отиват по двойки си поръчват по едно от двете и така имат шанс да пробват повече авторски предложения, изготвени специално за дните на фестивала, разясниха от организаторите.

Акцент при приготвянето ще е модерната европейска кухня, която съчетава интересни и гурме продукти със сложни сосове и авторски готварски прочит. Предвидени са и опции за вегани и вегетарианци, но такива все пак не се предлагат във всяко заведение. За сметка на това ще можете да пробвате на достъпна цена специалитети от най-добрите родни готвачи.

Освен европейски гурме ястия ще можете да избирате и сред японска, гръцка, индийска, руска, испанска и арменска кухня. Всяка година заведенията, включени във фестивала се посещават от 6000 – 7000 клиенти, като голяма част от тях посещават ресторантите и при следващите издания, обясниха организаторите на събитието за “Труд”. Заради големия интерес през тази година вместо една седмица фестивалът ще продължи 9 дни, за да може да обхване два поредни уикенда.

Проверка показва, че малка част от заведенията вече са резервирани за целия период на събитието, така че все още остават достатъчно възможности да направите резервация според вкуса си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме