Гърция издири пасажерите, пътували със заразената с коронавирус 38-годишна жена

Гръцките власти откриха всички пасажери, пътували с 38-годишната заразена жена от коронавирус в самолета от Италия-Милано за Солун, съобщи здравното министерство на брифинг.

Жената е майка на едно дете и се е върнала в неделя вечер с Rynair в Солун без никакви симптоми. Едва на следващия ден е имала леко повишена температура и във вторник е поискала лекарска помощ.

След диагностицирането на първия положителен случай на коронавирус в Солун, целта е да се предотврати разпространението на вируса. Властите проследиха контактите от пътуването на 38-годишната жена до Гърция до приемането й в болница. По-конкретно бяха идентифицирани пътници, седящи на двата реда седалки отпред, отзад, отляво и отдясно от пациента, както и семейството и хората, с които е била в близък контакт с нея.

Хората се информират и следят за тяхното здраве, така че ако проявят симптоми, те ще бъдат диагностицирани бързо и поставени в изолация за 14 дни. Не им се препоръчва да пътуват, нито да имат социален контакт.

Според информация 38-годишната е моден дизайнер, която се занимава и с обществени дела и е била кандидат за съветник на Солун, без да бъде избрана.

Пътувала е няколко дни по-рано с други гърци, включително журналисти за Седмицата на модата в Милано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа