Гьонюл от "Майка" готова на саможертва заради щерка си

Вахиде Перчин за пореден път очарова публиката

В хода на повествованието на сериала "Майка" осиновителката на Зейнеп умира, а биологичната й майка Гьонюл, в ролята на която се превъплъщава голямата турска актриса Вахиде Перчин, е готова на саможертва в името на дъщеря си. Първо се разбира защо е убила съпруга си, заради което е лежала в затвора, и защо е оставила малката Зейнеп за осиновяване.

В крайна сметка, на финала на поредицата "Майка", Гьонюл вади пистолет срещу злодея Дженгиз, но по стечение на обстоятелствата, не тя го убива.

Междувременно Шуле е родила дете и от Дженгиз и безотговорността й като майка, лъсва с още по голяма сила - грижите по малкото момченце поема преди всичко малката Мелек/Турна.

Играта на Вахиде Перчин е изключително силна и в тази поредица, което за пореден път ни убеждава в големия талант на актрисата, която преди това сме гледали като майката на Фериа в сериала "Огледален свят" - Зехра и като възрастната Хюррем Султан във "Великолепният век".

Актрисата се преборва с коварна болест

Докато се снима в "Огледален свят" през 2011 актрисата се разболява от рак. След като лекарите й съобщават ужасяващата диагноза, тя принудително слиза от екран. Налага се да „убият” нейната героиня.

Вахиде Перчин се подлага на лечение и се разделя с разкошните си коси без излишна суета. По медиите излизат нейни снимки с бръсната глава, но с неизменна усмивка. Тогава тя е на петдесет години.

Актрисата претърпява и друг удар - съпругът й, актьорът Алън Гьордюм, показа пълна незаинтересованост към състоянието й, когато тя споделя с него ужасната новина. Ръка в този труден момент й подава дъщеря й Ализе, която не спира да я подкрепя. Момичето е най-голямата й опора и по-късно - по време на развода на двамата актьори. На Вахиде й е изключително трудно да преглътне толкова жестока обида след 20 години брачен живот и решава да се раздели със съпруга си.

След като актрисата успява да се пребори с коварната болест, по ирония на съдбата, бившият й тогава съпруг също се разболява от рак - на кожата. За разлика от него, Вахиде изцяло поема грижите по него и дори се връща в семейния дом, помагайки му, докато се излекува.

Сега, по последна информация, Вадихе Перчин е решила да се омъжи отново за бившия си мъж Алтан Гьордюм. Двамата са подновили своите отношения след 6-годишна раздяла, благодарение и на дъщеря им Ализе Гьордюм.

Открита е за малкия екран късно

Малко късно, но ударно Вахиде Перчин се налага като едно от любимите екранни лица от сериалите. Преди това се изявява като театрална актриса. Вахиде е родена на 13 юни 1965 в Измир в семейство на гръцки емигранти. Баща ѝ е шофьор на камион, а майка й е домакиня.

Вахиде учи графичен дизайн в гимназията, а след това във Факултета по изкуства. Премества се в Анкара, а по-късно приема предложение да работи в Държавния театър в Адана.

Актрисата започва телевизионната си кариера през 2003-а година, поемайки ролята на Сузан Козан в сериала "Истанбулска приказка". Семейството на Перчин се премества в Истанбул, след като тя получава ролята на Фулия в сериала "Любов извън закона". През 2006 участва във филма "Първа любов" заедно с Четин Текиндор и година след това печели наградата "Златна топка" за най-добра актриса за представянето си във филма.

Следват участията й в сериала "Да върнеш времето назад", във филма "Зефир" и телевизионната поредица "Огледален свят", който напуска след няколко епизода през втория сезон поради здравословни причини.

През 2012 участва в сериала "Здравей, живот", който е базиран на американската поредица "Лична практика". В него нейни екранни партньори са Йеткин Дикинджилер, Седа Гювен, Нихан Бюуюкаач, Ясемин Санино и Мелике Гюнер. Сериалът приключва след 13 епизода, след което Перчин участва във „Великолепният век“ в ролята на възрастната Хюррем Султан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура