Гянджа дава ключа на ЕМС на Варна през декември

Гянджа дава ключа на ЕМС на Варна през декември

Ключът на Европейската младежка столица ще бъде официално предаден през декември от Гянджа на Варна по време на официалната церемония при закриване на титлата, която сега носи азербайджанският град. Това стана ясно по време на срещата на кмета Иван Портних с представители на градовете, спечелили тази титла, няколко часа преди обяваване на Европейска младежка столица 2018.

По време на своето домакинство Гянджа е получила президентски декрет, който включвал 9 министри и 2 комисии, финансова подкрепа от 1 млн.евро и реализирани 250 проекта, посочи на срещата Мушфиг Джафаров, шеф на "Младежки дейности и спорт "в града.

„Готов съм да предложа на обсъждане предоставяне на необходимата логистична подкрепа за постоянно представителство на Мрежата на Европейските младежки столици във Варна. Мотивирани сме да работим за утвърждаване на тази мрежа, защото сътрудничеството между градовете ще бъде от полза за реализация на различни младежки политики. Разбираме отговорността на задачите ни през 2017 г.  и сме готови да работим активно“. Това заяви кметът на морската столица Иван Портних.

На срещата бяха представители на градовете Гянджа, (Азербайджан), Торино, (Италия), Брага, (Португалия), Солун, (Гърция), Марибор, (Словения), Клуж-Напока, (Румъния) и  част от Мрежата на ЕМС. „Гледаме уверено напред към 2017 г., въпреки политическата криза. Вярвам, че това няма да се отрази на нашите усилия и Варна ще бъде една успешна младежка столица на Европа“, допълни кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони