Дават на съд агресивна майка била с юмруци учителка

Районна прокуратура – Севлиево внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишна жена за нанесен побой на учителка.

Обвинението срещу Румена М. е за това, че на 6 януари миналата година около 10.05 часа, в Севлиево, в класна стая на 2“а“ клас и в коридор на СОУ „Васил Левски“, чрез удари и драскане с ръце в областта на главата и лицето, причинила лека телесна повреда на Емилия К., която е старши учител. Агресията на майката е по повод изпълнение на службата и функциите и като педагог.

Пострадалата е начален учител и класен ръководител, като преподавала и английски език. В злополучния ден преди началото на третия учебен час, учителката влязла във 2 а клас, където се срещнала с класния ръководител на този клас. В този момент една от ученичките - дъщеря на обвиняемата, помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката.

Двете учителки преценили, че не е необходимо, понеже детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му.

По време на учебният час, ученичката се опитала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Учителката преценила, че използвайки в час мобилният си телефон, момичето пречи на провеждането на учебните занимания и вземала телефона, но той продължил да звъни.

Учителката отговорила на едно от позвъняванията, като установила, че разговаря с майката на детето Румена М. Педагожката я уведомила, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата. Няколко минути по-късно обвиняемата отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън.

Учителката помолила майката да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да я удря с юмрук в лицето.

Предстои насрочване на делото пред съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България