Дават на съд наркоман за дръзки кражби от хотелски стаи

22-годишен наркоман, вършил дръзки набези в хотелски стаи, отива на съд, след като Варненската окръжна прокуратура му повдигна обвинения за две кражби и източване на чужда банкова карта.

Георги Т., който вече е осъждан многократно, извършил престъпленията през лятото на 2011 г., още докато бил непълнолетен. На 20 август, докато обикалял курорта Златни пясъци с двама приятели, той забелязал отворена балконска врата на първия етаж на хотел. Вмъкнал се вътре и без да се притеснява от спящите в стаята семейство румънци, отмъкнал дамска чанта с 250 евро, 350 леи и 5 дебитни карти с описани на листче ПИН-кодове.

Момчетата се прибрали във Варна и Георги успял да изтегли от една от картите 400 лв., с които компанията пазарувала щедро в бензиностанция. На другия ден младежът пак опитал да тегли пари от чуждите карти, но те вече били блокирани. Затова на 13 септември, притиснат от глад за дрога, Георги пак тръгнал на лов из Златни пясъци. Покатерил се в хотелска стая на третия етаж и през отворената й врата влязъл да краде. Вътре почивала рускиня с малкото си дете. От шума тя се стреснала, но докато се окопити апашът ловко грабнал раничката на момченцето й, помахал й за сбогом и избягал с плячка от 480 евро, 22 лв., 2300 руски рубли и цифров фотоапарат "Канон".

Рускинята подала жалба в полицията и разпознала Георги, чието лице било записано и на видеокамерите на банкомата, откъдето точил пари от картата на румънката. От двата удара младежът спечелил близо 3000 лв., показала съдебно-оценителната експертиза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право